WordPress of Webflow: Welke is de beste keuze voor jouw website?

WordPress en Webflow vergelijken is een beetje zoals de strijd tussen team Samsung en team Apple. Voor welk team je kiest, ligt aan je persoonlijke voorkeur. Veel mensen zijn bekend met Samsung en Apple, maar wat zijn WordPress en Webflow eigenlijk? Het zijn contentmanagementsystemen, of in het kort CMS. Deze twee bedrijven leveren beide software als service voor het bouwen en hosten van websites. Met de tools van Webflow en WordPress kun je een eigen website ontwerpen, bouwen en lanceren. Zowel WordPress als ook Webflow CMS worden veel gebruikt. In deze blog zullen we de twee aan de hand van een aantal factoren vergelijken.

WordPress vs. Webflow design

Een goed design is het halve werk, of nou ja… Tegenwoordig is dat bijna wel het geval. Een goed design laat je er uit springen, laat de waarden en authenticiteit van jouw onderneming zien, wat tegenwoordig belangrijker zijn dan ooit. In de digitale wereld met talloze websites is het belangrijk dat webdesign authentiek is, daarom is de factor ‘design’ erg belangrijk om een vergelijking te maken. Goed, als het gaat om webdesign ben je bij Stolk Support aan het juiste adres. Klik [hier] om meer te lezen over visual design.

De designer tool van WordPress

WordPress heeft kant-en-klare templates die je kunt gebruiken voor je website. Deze kun je aanpassen naar de huisstijl van je onderneming en als kers op de taart het logo plaatsen. Een kind kan de was doen: het design van je website staat klaar. De kosten blijven op deze manier laag en je bent relatief weinig tijd kwijt. Alleen is de vraag: is dit design echt authentiek? Wie weet kiest jouw concurrent wel voor hetzelfde template. Het is ook mogelijk om een visual designer een prachtig ontwerp te laten maken. Vervolgens bouwen WordPress front-end developers het custom template. Dit kost alleen meer tijd en geld

De designer tool van Webflow

Webflow biedt de mogelijkheid om met alle design vrijheid een fantastische website te ontwerpen. Het schrijven van regels en codes? Dat hoeft niet. Het designen van een authentieke website gaat dus gemakkelijk met de tool die Webflow aanbiedt. De tool werkt heel intuïtief. Zo wordt het de gebruiker heel gemakkelijk gemaakt. 

WordPress vs. Webflow: zoekmachine vindbaarheid

Google heeft een lievelingetje en dat lievelingetje is een snelle website. Zowel Webflow en WordPress doen het goed in de zoekmachines. Er is echter één verschil tussen de twee. WordPress heeft een speciale tool voor SEO, de Yoast SEO plug-in. Dat maakt zoekmachineoptimalisatie een stuk makkelijker.

WordPress vs. Webflow: veiligheid en aansluiting met derden

WordPress heeft een gigantische database aan plug-ins. Zo is er dus altijd wel een plug-in die de benodigde functies heeft. Een plug-in is niet veel meer dan een invoegtoepassing. Het is een aanvulling op een computerprogramma. Over het algemeen worden plug-ins gemaakt om een programma uit te breiden of meer mogelijkheden te geven. Dit is vooral handig als je een extern systeem wil laten samenwerken met je website. Wel brengen de plug-ins van derden veiligheidsrisico’s met zich mee en vertragen ze je website. De plug-ins die je installeert moeten up-to-date blijven, anders kunnen oude plug-ins blijven hangen en neemt de kans toe op veiligheidslekken.

Updaten op WordPress

Bij WordPress zijn automatische updates mogelijk, maar dat wil je liever niet doen. Het kan namelijk zo zijn dat er dan iets verspringt op de website, of er iets niet meer werkt. Door zorgvuldig alles een update te geven, kan je controleren of de website nog staat zoals ‘ie hoort. De eigenaar van de website kan dit zelf, maar eist wel een dosis discipline.

Updaten op Webflow

Een Webflow website heeft geen updates nodig, maar daar staat tegenover dat er een kleinere database is aan plug-in is.

WordPress vs. Webflow: hosting

Webflow hosting vindt plaats bij Amazon, CloudFront en Fastly. Dat betekent 99.99% uptime. Uptime is de maatstaf voor de systeembetrouwbaarheid. Dit zorgt ook voor een minimale laadtijd voor gebruikers wereldwijd. WordPress websites worden gehost bij Afix. Daar liggen de kosten lager dan bij Webflow, maar nemen de updates en het onderhoud ook af. Webflow hosting biedt verschillende pakketten aan, de prijs van een pakket is afhankelijk van jouw specifieke doelen en wensen.

Kosten WordPress vs. Webflow

Er is een verschil in kosten tussen WordPress en Webflow, afhankelijk van wat voor soort website je wilt bouwen.

WordPress is een gratis en open-source content management systeem (CMS), wat betekent dat de basissoftware gratis te gebruiken is. Echter, om een professionele website te bouwen met WordPress heb je vaak extra kosten voor hosting, domeinregistratie, premium thema’s en plugins. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de gekozen hostingprovider en de premium functies die je wilt gebruiken.

Webflow is een website builder die in vergelijking met WordPress hogere maandelijkse kosten heeft. Er zijn drie abonnementen: Basic ($12 per maand), CMS ($16 per maand) en Business ($36 per maand). Elk abonnement heeft zijn eigen functies en beperkingen, dus de uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van jouw specifieke behoeften.

Kortom, WordPress is over het algemeen goedkoper dan Webflow, maar er zijn wel extra kosten die je moet overwegen als je een professionele website wilt bouwen. Webflow heeft hogere maandelijkse kosten, maar biedt meer ingebouwde functies en is over het algemeen gemakkelijker te gebruiken voor beginners.

Team WordPress of team Webflow

Team Samsung of team Apple was misschien een makkelijkere keuze dan team WordPress of team Webflow. Zelfs na het lezen van deze blog. Wie is de winnaar in de strijd WordPress vs. Webflow? Voor welk CMS kies je? WordPress, of toch Webflow CMS? Grote kans dat je namelijk op de website van Stolk Support bent beland om hulp te krijgen bij het maken van gebruiksvriendelijke website. Waarschijnlijk ben je niet veel bezig met websites, software en webdesign. Hoe weet je dan precies welk team jouw voorkeur heeft? Met ruim 10 jaar ervaring geeft Stolk Support de voorkeur aan WordPress, maar voorop staat dat Stolk Support ook ondersteuning biedt aan ondernemers bij het bouwen van een website. Advies nodig? Neem snel contact op!

Deze website gebruikt cookies om de ervaring voor jou te verbeteren.