Hosting, onderhoud & Support

Naast het ontwerpen en bouwen van WordPress websites, regelt Stolk Webdesign ook een betrouwbare en prettige partij voor de webhosting. Ook voorzie ik in een stukje nazorg in de vorm van onderhoud en support.

Informatie opvragen

Website hosting

Wat is website hosting eigenlijk?

Website hosting of webhosting is eigenlijk het huren van een stukje ruimte op een server. Dit is de plaats waar alle bestanden van jouw website staan opgeslagen. In feite is een server een computer die altijd verbonden is met het internet. Een server is nodig om een website te kunnen laten draaien.

Het belang van een goede hostingpartij

Wie een website met een eigen domeinnaam wil hebben, heeft dus een server en daarmee een hostingpartij nodig. De prijzen van webhosting kunnen nogal uiteen liggen. Wanneer je (iets) meer betaalt, mag je rekenen op een snellere website en een betere toegang tot support bij problemen. Een goede hostingpartij zorgt er bovendien voor dat je website veilig blijft en dat alles up-to-date is en optimaal functioneert.

Hosting-partner Connaxis: een eigen server

Voor de website hosting van de WordPress websites die ik gebouwd heb, werk ik samen met Connaxis. Dit is een Nederlandse webhosting-partij die al bestaat sinds 1994. Ze zijn 24/7 bereikbaar, je kunt ze vragen stellen in het Nederlands en ze reageren doorgaans binnen 30 minuten. Samen met Connaxis heb ik een eigen Nederlandse server ingericht die uitsluitend onderdak biedt voor de webhosting van mijn eigen WordPress websites. Op die manier kan ik garanderen dat al mijn websites snel werken en goed beveiligd zijn.

Bijna alle klanten voor wie ik nieuwe WordPress websites bouw, nemen de webhosting dan ook af bij Connaxis. Dit is dan ook wat ik hen altijd adviseer. Niet alleen omdat ik de hosting dan zelf voor je kan regelen maar ook omdat ik uit ervaring weet dat dit een eerlijke en betrouwbare partij is. Bovendien zijn de lijntjes tussen mij en Connaxis kort. Hierdoor kan ik mogelijke problemen snel oplossen.

Onderhoud en support

Wil je een WordPress website die goed blijft functioneren en waar je niet al te veel omkijken naar hebt? Dan raad ik aan om ook meteen een abonnement af te sluiten voor je website-onderhoud.

Misschien vraag je je af waarom je hier geld aan uit zou geven. Je kunt het eigenlijk vergelijken met je fiets een regelmatige onderhoudsbeurt geven. Niets is vervelender dan dat je remmen het opeens begeven, je banden tegelijk lek gaan of je rammelende ketting er plots helemaal uitligt terwijl je op tijd moet zijn voor een afspraak. Zonder controle kom je er niet achter dat je banden versleten zijn, of dat je ketting niet goed staat afgesteld. Je fiets gaat dan kapot op momenten dat het je absoluut niet uitkomt. Door je fiets regelmatig een check-up te geven, zorg je ervoor dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Veilig en up-to-date

Zo is het ook met website-onderhoud. Je kunt er jarenlang niet naar omkijken, maar het is wachten op problemen. Er kunnen bijvoorbeeld bugs of veiligheidsissues zijn of werkt een formulier niet meer optimaal na een update. Een ander risico is dat je site gehackt wordt en dan ben je echt ver van huis. Wanneer je het onderhoud bij mij afneemt, garandeer ik dat jij optimaal gebruik kunt maken van je website, zonder dat je je druk hoeft te maken over bugs en updates.

Ruimte voor aanpassingen

Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat je kleine dingen wilt aanpassen op je website. Misschien wil je een team member toevoegen, een kleur veranderen of de tekst aanpassen. Ik neem dit voor je uit handen of laat je zien hoe het moet, zodat je het de volgende keer zelf kunt. Je hebt altijd direct een-op-contact met mij en kunt te allen tijde bij me terecht met vragen.

Pakketten voor Hosting en/of onderhoud + support

Standaard

€15/m*

Hosting op nederlandse server

neem contact op

* prijs excl. btw

Premium

€75/m*

Onderhoudspakket inclusief Hosting

neem contact op

* prijs excl. btw